Scroll Top

Κατασκευη ιστοσελιδων με αγαπη

Τα πάντα για την

Κατασκευή ιστοσελίδων

WordPress web design course

Ασφάλεια

Contact form 7

Καλώς ήρθατε στο blog μου για το web design!
Εδώ θα εμβαθύνουμε σε όλες τις βασικές πτυχές μιας αποτελεσματικής διαδικτυακής παρουσίας—όχι μόνο στο οπτικό σχέδιο. Είτε επιδιώκετε ένα εντυπωσιακό layout, μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη (UX), είτε υψηλή απόδοση, είμαστε εδώ για να σας καλύψουμε. Ωστόσο, δεν θα σταματήσουμε εκεί. Σε αυτό το blog θα εξετάσουμε επίσης ζωτικά θέματα, όπως η ασφάλεια στο διαδίκτυο, η νομική συμμόρφωση και το SEO, διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας δεν θα είναι μόνο όμορφος και λειτουργικός, αλλά και ασφαλής και νόμιμος. Είτε είστε νέος στον τομέα του web design είτε έμπειρος επαγγελματίας, ακολουθήστε με καθώς εξερευνούμε κάθε κρίσιμο στοιχείο της επιτυχημένης ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για ένα άλλο θέμα σχετικά με την ασφάλεια ενός ιστότοπου, την ασφαλή φόρμα επικοινωνίας. Οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν μια σελίδα επικοινωνίας και μια φόρμα επικοινωνίας. Πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τη γνωστή φόρμα επικοινωνίας 7 για το WordPress.

Για να γίνει πιο ασφαλής η φόρμα επικοινωνίας και να αποφευχθούν τα ατελείωτα ανεπιθύμητα μηνύματα, θα πρότεινα πραγματικά τουλάχιστον δύο πράγματα. Πρώτα απ ‘όλα η εγκατάσταση του plugin Honeypot για WordPress είναι μια καλή αρχή. Το plugin αυτό απλώς δημιουργεί ένα πρόσθετο πεδίο αόρατο για τους πραγματικούς επισκέπτες του ιστότοπου και χρήστες της φόρμας επικοινωνίας. Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, ο πραγματικός χρήστης φυσικά δεν βλέπει αυτό το πρόσθετο πεδίο και δεν μπορεί να συμπληρώσει αυτό το πεδίο με δεδομένα. Τα spam bots από την άλλη πλευρά αναγνωρίζουν αυτό το πεδίο ως ένα κανονικό πεδίο φόρμας επικοινωνίας και προσθέτουν κάποιο περιεχόμενο. Και ορίστε, είσαι spam bot! Αυτό είναι υπέροχο, έτσι δεν είναι;

Τώρα η δεύτερη σημαντική ενέργεια. Η Google παρέχει το reCaptcha για πολλά χρόνια. Ίσως γνωρίζετε εκείνα τα πράγματα όπου πρέπει να βάλετε ένα γράμμα σε ένα κουτί ή πρέπει να εντοπίσετε ορισμένα πράγματα από μια εικόνα για να μπορέσετε να στείλετε μήνυμα μέσα από μια φόρμα επικοινωνίας. Με το reCaptcha v3 είναι ακόμα καλύτερο. Δεν υπάρχουν πλέον τέτοια ενοχλητικά πράγματα για τον χρήστη της ιστοσελίδας και της φόρμας επικοινωνίας. Η Google απλώς προσδιορίζει τα bots και σας δίνει όλες τις πληροφορίες σε καθημερινή βάση, π.χ. πόσα «επικίνδυνα» ερωτήματα είχε η ιστοσελίδα, από πού προέρχονται και άλλα πολλά. Η ρύθμιση του Google reCaptcha με τη φόρμα επικοινωνίας 7 είναι αρκετά εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας γενικός λογαριασμός στο Google. Στη συνέχεια, μπορούμε να αρχίσουμε να προσθέτουμε έναν ιστότοπο στο Google reCaptcha και θα λάβουμε μερικά κλειδιά για την εφαρμογή του reCaptcha σε έναν ιστότοπο. Άρα η υλοποίηση είναι πολύ απλή. Στο μενού φόρμας επικοινωνίας 7 υπάρχει ένα integration όπου μπορεί να επιλεγεί η έκδοση του reCaptcha και να προστεθούν τα κλειδιά από το google. Αυτό είναι όλο, υπέροχο και πάλι!

Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης ενός πρόσθετου Captcha για τη φόρμα επικοινωνίας 7 και το WordPress, με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα π.χ. ένα κουτί φωτογραφιών όπου οι χρήστες πρέπει να επιλέξουν ορισμένα πράγματα όπως πλοία, αυτοκίνητα, φορτηγά και ούτω καθεξής. Παρόλα αυτά, συνιστώ πραγματικά το Google reCaptcha v3.

Προσθέστε σχόλιο